Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş muhtarlarla buluştu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sivil Toplum Toplantıları” kapsamında Ankara Kent Konseyi (AKK) gönüllü muhtarlarıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Yavaş, “Muhtarsız bir şehir yönetilemez. Siz olmadan göremiyoruz, duyamıyoruz, haberimiz olmuyor. Bir belediye başkanının farkı bence şu olmalı; kanalizasyon açıktan akarken Oradaki köyde o çocuklar o suyun başında oynarken hastalıklara yakalanma tehlikesiyle karşı karşıyayken, o su toprağı zehirlerken siz de ayağa kalkıp çıldırmalısınız.” “Benim bir projem var diye bu parayı başka yerde harcayamazdık. Önceliğimiz insan sağlığı, insan hayatı” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sivil Toplum Buluşmaları” programı kapsamında Ankara Kent Konseyi (AKK) gönüllü muhtarlarıyla bir araya gelerek taleplerini ilk ağızdan dinledi.
Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Resepsiyon Salonu’nda düzenlenen programa, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Muhtar İşleri Daire Başkanı Belediye Başkanı Yanmaz, Başkent Muhtarları Federasyonu Lideri Muammer Köksal ve AKK gönüllü muhtarları katıldı.
“BAŞI OLMAYAN ŞEHİR YÖNETİLMEZ”
Programda muhtarlara seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:
“25 yıllık değişimin ardından geldiğimizde günde 12 bin toplantı ve bildiğiniz gibi çok sayıda iş teklifi gelmeye başladı. Biz bunlarla ilgilendik. Önce muhtarlarımızla toplantılar yapmaya başladık. 2-3 dönemdir kazanan muhtarlarımızın oybirliğiyle söyledikleri bir şey olduğunu anladık; ‘Biz bugüne kadar belediyenin kapısından bile içeri giremedik, giremedik’ dediler. Hiçbir daire başkanıyla görüşebildik, zaten belediye başkanıyla da görüşemedik, muhtarsız şehir yönetilemez, göremiyoruz, duyamıyoruz, bilemeyiz. Sensiz… Zaman zaman size mesajlar attık; ‘Kimin başı beladaysa, kim üşüyorsa.’ ‘Bundan hepimiz sorumluyuz, bize bildirin, o mağduriyeti ortadan kaldıralım, işbirliği yapalım’… Sonra tuttuk. Birçok toplantıyla ilçeleri gezmeye başladım.Pandemi döneminde köy köy dolaşarak oradaki sorunları tespit etmeye çalıştım.Pandemiden dolayı belediyemizin gelirleri ciddi oranda azaldı. 200’den fazla bölgede kanalizasyon var. Açıkça akıyor. Bunların çoğunu yaptık. Bir belediye başkanının farkının şu olması gerektiğini düşünüyorum; Oradaki köyde kanalizasyon açık akıyorken, o çocuklar o suyun yanında oynarken ve hastalıklara yakalanma riski varken, o su toprağı zehirliyorken biz bu parayı başka yerde harcayamazdık çünkü bir delimiz vardı. proje. “Önceliğimiz insan sağlığı, insan hayatı… Elimizden geldiğince tamamlamaya çalışıyoruz.”
“HALKINA HİZMET ETMEK ÜZERE HAYATINI SÖYLEYEN İNSANLARI KABUL ETMEYECEĞİZ”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ve projeleri hakkında sunum yapan ve detaylı bilgi veren Yavaş, şöyle devam etti:
“DSİ 2013 yılında Ankara’da bazı bölgeleri su baskını bölgesi ilan etti. ‘Acil yapın, yoksa insanlar ölecek’ dedi. 2019 yılına kadar bu kadar gelirleri olmasına rağmen hiçbirini yapmadılar, kalan 16 kişiden umarım en kısa zamanda yaparız, eski dönemin 6 milyar borcunu ödedik, 27 bin emekliye yardım ediyoruz. Ömrünü halka hizmetle geçirmiş insanlardan vazgeçemeyiz, hizmetlerinden dolayı minnettar olduğumuz, hepsi annemiz, babamız, akrabamız olan emeklileri ne yapmalıyız, bu devletin görevidir dersek, Onları terk mi edeceksiniz, onları da önemseyen var, dedik, 5 aydır düzenli olarak 1000 lira yardım, 400 lira et desteği, 500 lira doğalgaz takviyesi veriyoruz, 70-80 yaşlarındalar ve İkinci bir işte çalışamıyorlar. Çocukları yoksa, çocukları yoksa Büyükşehir Belediyesi var. Bizim de görevimiz sizsiniz. “Siz bize haber verin, umarım bu kış onları üşütmeyeceğiz. Önceliğimiz somut değil. Kırsal kalkınma takviyelerimiz artarak devam edecek.”
“ANKARA HALKINA KARŞI ÇALIŞAN HERKES SİYASİ OLARAK YOK OLMAK İÇİN BAĞIŞLANMIŞTIR”
Önceliğinin her zaman insan sağlığı olduğunu belirten Yavaş, “Sizlere hizmet için buradayız. İnşallah önümüzdeki 5 yılda Ankara halkına verdiğiniz destekle belediye meclisinde çoğunluk olarak engelleri ortadan kaldıracağız. Ankara’da arıtma tesisi var, kapasitesi 750 bin metreküp… 2010’dan beri bir şey yapmadılar, gelir gelmez insan sağlığını ilgilendirdiği için harekete geçtik, projeyi ihale ettik, sürdürüyorlar. 8 aydır mecliste bekliyor. O kadar parayı gösterişli kulelere, kapılara harcamak yerine önce insan sağlığını, insan hayatını düşünüyoruz. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren mecliste bu çoğunlukları yakalayacağız. ” Ankara halkına karşı yapılan çalışmalar siyasi açıdan sonuçlanmaya mahkumdur. İnşallah elimizi uzatacağız, onlar da elimizi kaybederlerse elimizi uzatacağız ki tüm Ankara’ya hep birlikte hizmet edelim. Aksi takdirde kimse bizi yolumuzdan döndüremez” dedi.
YILMAZ: “BİRLİKTE KARAR VEREN HESABI BİRLİKTE VERİR”
Programda konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, mahallenin en küçük dinamiği olan muhtarlara yakışır bir profil sergiledi. 24 saat milletiyle birliktedir ve her zaman sorumludur. Yönetmedi, hesap verdi. Bizim normal alışkanlığımız şöyle; Seçilmişler kutsaldır, yönetirler. Biz Ankara’da tam tersi bir durumu yaşıyoruz. Hesap verebilirdir… 6 milyon insanın ortak aklıyla birlikte hareket eden bir yapı… Şeffaflık merhameti getirir. Merhamet ve barış hücrelerimize işlemiş. Halkı katılım sürecine dahil ettiğinizde hesap verebilirliği de sağlarız. birlikte karar verin. Kararı birlikte verenler, hesabı da birlikte verirler” dedi.
Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal, “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır… Onlar hiçbir partinin adayı olmayan kişilerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız yoksullara, çiftçilere her türlü yardımı yapmıştır. Bu konuda” Bir yandan da liderimize teşekkür ediyoruz.”